Veelgestelde vragen

Wie installeert de Orbo tuinkamer?

Alleen het Insight Out team installeert de Orbo bij u ter plaatse. Wij staan geen zelfmontage toe omdat de plaatsing specialistenwerk is. De plaatsing duurt 1 tot 3 dagen naargelang de grootte van het model en de plaatselijke omstandigheden.

Hoe zit het met de garantie?

Op tussenkomsten voor tekortkomingen ten gevolge van materialen, plaatsingsfouten en dergelijke meer, los van slijtage en abnormaal gebruik, geven we een garantie van 10 jaar. Lees meer hierover in onze kwaliteitsgarantie.

Kan ik mijn Orbo het hele jaar door gebruiken?

Ja. In de grotere modellen is elektrische verwarming ingebouwd. Ook airco is mogelijk als optie in de grotere modellen. Noteer dat de beglazing van de Orbo sowieso een zonwerende uv-coating heeft en ook de roestvrijstalen, spiegel-gepolijste dakplaten de zonnewarmte weerkaatsen. Voor gebruik in koudere streken, hoog in de bergen of in (sub-)tropische regio’s is het mogelijk aangewezen nauwer toe te zien op klimaatfactoren. De kleine modellen zijn draaibaar waardoor een eigen microklimaat kan gecreëerd worden (in of uit de wind, naar de zon of schaduw).

Zijn maatwerkoplossingen mogelijk?

In principe werken we met de standaardmaten van de verschillende modellen maar persoonlijke accenten zijn zeker mogelijk.

•          Qua binnenbekleding is er keuze tussen alcantara en kunstleder. Deze zijn beschikbaar in een zeer ruim gamma kleuren.

•          De bogen kunnen door ons behandeld worden met houtolie – al dan niet gekleurd (gebruik van kleurpigment)

•          Voor sommige modellen is ook een Bedmodus verkrijgbaar.

•          Kantoormodificatie.

Kan een Orbo in mijn achtertuintje?

Omdat een Orbo in onderdelen aankomt en door ons wordt geplaatst, kan hij door nauwe gangen, in sommige liften, enzovoorts.

Wordt het binnen niet te warm in de zomer?

Uitgezonderd bij extreme hitte (+ 30 graden) is er een aangenaam binnenklimaat dankzij het spiegelgepolijst roestvrij staal dat heel veel warmte weerkaatst en langs de binnenzijde geisoleerd is. Zelf zonder airco is het binnenklimaat comfortabel. De kleine modellen hebben de mogelijkheid om de deuropening naar de wind toe te draaien waardoor de gevoelstemperatuur als aangenaam wordt ervaren.

Is het niet te koud in de winter?

Alle modellen die met een deur zijn uitgerust beschikken over elektrische verwarming. De kleine modellen zijn perfect te gebruiken op een zonnige winterdag mits afgesloten met het zeil. Op niet-zonnige dagen kan een klein, elektrisch-ceramisch kacheltje aangesloten op een extern stopcontact uitkomst bieden.

Hebben de Orbo’s ruiten van glas?

Neen, glas is niet het aangewezen materiaal voor deze gebogen buitenconstructies wegens te zwaar en mogelijkheid tot glasbreuk. De ruiten zijn gemaakt uit hoogwaardige kunststof (acrylaat of polycarbonaat) met uv-werende coating. Het doorzicht biedt dezelfde kwaliteit als dat van een gewone beglazing De kunststof ramen zijn bestand tegen zware hagelbuien en de inslag van een bal.

Kan een Orbo draaien?

De kleine modellen 360 en 360-L zijn draaibaar. De andere modellen zijn statisch en niet draaibaar.

Is het hout behandeld?

Ja, dit is onder hoge druk geïmpregneerd. Wij adviseren om het hout om de 2 jaar een onderhoudsbehandeling te geven met tuinhoutolie – al dan niet met kleur(pigment). Dit voedt het hout, maakt het meer waterafstotend en bevat een uv-filter tegen verkleuring.

Heb ik een bouwvergunning nodig in Vlaanderen/Brussels Gewest/Wallonië?

In principe niet, omdat een Orbo door de lokale overheid als een verplaatsbaar item wordt beschouwd (er is geen verankering in de bodem). Zeer uitzonderlijk kan een plaatselijk bestuur afwijkende wetgeving of voorschriften voorzien.

Kan ik mijn Orbo meenemen bij een verhuizing of verplaatsen?

Ja, het Insight Out team zorgt voor demontage en we spreken dan verdere stappen af. Een kleine kanttekening: vaak wordt de prijs van het vastgoed hoger getaxeerd door de aanwezigheid van de Orbo in de tuin of op terras en wordt hij mee doorverkocht. Onze klanten bestellen dan gewoon een nieuwe voor de nieuwe locatie.

Hoeveel weegt een Orbo?

360: 350 kg

360-L: 450 kg

Mezzo: 550 kg

Mezzo-L: 750 kg

Palazzo: 1.000 kg

Palazzo-L: 1.200 kg

Bovenstaande gewichten zijn de gewichten van het model - leeg.  Voor de berekening van de totale grond-/vloerbelasting dient daarbij nog het gewicht van het maximaal aantal inzittenden te worden bijgeteld (afhankelijk van het model 6 tot 14 personen).

Kan ik een Orbo op mijn dak plaatsen?

Als de draagkracht van de dakconstructie dat toelaat is plaatsing op een dakterras mogelijk. Insight Out heeft al diverse installaties op dakterrassen verzorgd. Voor dergelijke installaties neemt u best contact met ons op en bezorgen we u een technische fiche.

Kan ik slapen in een Orbo?

Ja. Onze modellen 360-L en Mezzo hebben standaard een bedmodus. Bij de modellen 360 en Pallazo is bedmodus een optie.

Vraagt een Orbo onderhoud?

Nauwelijks. Om de twee jaar het hout behandelen met een tuinhoutolie is een goed idee. Door de keuze van onderhoudsvriendelijke materialen dient de Orbo slechts 2 tot 3 maal per jaar schoongemaakt te worden. Geen hogedrukreiniger gebruiken maar een autospons en water met allesreiniger en zeem. Het hout kan door ons vóór montage behandeld worden met tuinhoutolie naar keuze mits meerprijs.